Garancija in varnost za steklenjak  s polikarbonatom

Vaš steklenjak s polikarbonatnimi listi je namenjen za tiste pogoje, ki so navedeni v navodilih za montažo, ki ste jih prejeli s škatlami, pa tudi poslali po pošti

Pravila poslovanja

Pred začetkom obratovanja je treba rastlinjak sestaviti in namestiti kot predpisano v priročniku. Ko rastlinjak sestavi tretja stranka, kupec
mora nadzorovati kakovost del, da se zagotovi skladnost s tem priročnikom. Nekateri podrobnosti imajo dodatne luknje zaradi enakomernosti detajlov. Med montažo pazite, da ne poškodujete deli, ker dokler niso popolnoma sestavljeni, nimajo zadostne togosti.

Uporabite podpore (npr. stoli) v vmesnih fazah sestavljanja, da enakomerno dvignemo sestavljeni okvir. Za poravnavo
luknje v težkih spojih uporabljajo žebelj s premerom 4 mm ali trn s stožčastim koncem. Med montažo okvirja je treba za vse določene izvesti povezave podrobnosti odprtine. Poenostavljena povezava delov je kršitev pravil sestavljanja in vzrok garancijska podpora proizvajalca.
Rastlinjaka ne nameščajte preblizu stavb ali dreves, kjer se lahko nabere masa snega / ledu pade na to. Priporočena razdalja je najmanj 2 m. Rastlinjak je zasnovan tako, da zdrži veter s hitrostjo pod 24 m / sek. Obloge za rastlinjak se ne sme odstraniti za zimsko obdobje, če je obremenitev s snegom omejena. Če rastlinjak ostane brez nadzora celo zimo kupec naj odstrani oblogo ali pa oceni možno snežno obremenitev. Za okvir sestavljen plast teže snega je 60 kg na 1 kvadratni meter vodoravne površine.

Garancijske obveznosti
1. Proizvajalec je odgovoren za popolnost izdelka.
2. Proizvajalec je odgovoren za montažo rastlinjaka v skladu z navodila.
3. Proizvajalec je odgovoren za trajnost rastlinjaka v določenih vremenskih razmerah.
4. Rok za vložitev zahtevkov je 24 mesecev od dneva nakupa

Čiščenje in pranje polikarbonata.

1. List sperite s toplo vodo.
2. List operite z raztopino blagega mila ali z gospodinjskim detergentom in toplo
vode, z mehko krpo ali gobo za odstranjevanje umazanije.
3. Sperite s hladno vodo in obrišite z mehko krpo.
Za čiščenje polikarbonata nikoli ne uporabljajte abrazivov ali zelo alkalnih čistilnih sestavin
listi. Suho drgnjenje površine bo poškodovalo zaščitno plast obloge in se skrajšalo
rok uporabnosti. Nikoli ne drgnite površine polikarbonatnih listov s ščetkami, kovinsko krpo ali
drugi abrazivni materiali.
Pri razkuževanju rastlinjaka pred patogeni, ki povzročajo glivične in bakterijske bolezni,
ne uporabljajte «žveplovih blokov», da se izognete koroziji okvirja (črnitvi).

Garancija in varnost za rastlinjak s zeleno folijo (politilen)

Vaš rastlinjak je namenjen sezonski obliki kritja in ne kot trajna gradnja. Vaša odgovornost je, da rastlinjak pravilno zavarujete in preprečite škodo na materialih in ljudeh.

Naši rastlinjaki so namenjeni sezonskim objektom, ki jih lahko uporabljamo le od zgodnje pomladi do poznega poletja / zgodnje jeseni, odvisno od vremena. Razlog za to omejitev je dejstvo, da je rastlinjak lahka struktura. Naši rastlinjaki niso primerni za močan veter, močan dež ali sneg. Preberite varnostne nasvete.

Ko ga postavite, morate zavarovati rastlinjak. Vsi naši rastlinjaki imajo odvečno folijo ob spodnjem robu, ob tleh. Ta presežek se imenuje vetrobransko steklo, zato ga morate zakopati v tla ali nanj položiti težke predmete, da bo zaradi varnosti težji.

Ob vetrovnem vremenu vam svetujemo, da zaščitite rastlinjak ali ga odstranite v primeru močnega vetra. Na splošno vam svetujemo, da rastlinjak postavite v zavetrje stavb, dreves in še česa, kar bo rastlinjak zaščitilo pred premočnim in neposrednim vetrom.

Ko dežuje, se lahko voda nabere na vrhu folije, zaradi česar se rastlinjak sesuje. Vaša odgovornost je zaščititi streho rastlinjaka pred nabiranjem vode. Prepričajte se, da je folija popolnoma zategnjena in da odstranite stoječo vodo, ki se nabira med dežjem.

Ko sneži, se lahko kopiči na vrhu rastlinjaka. Zaradi mokrega in gostega snega lahko rastlinjak propade. Vaša odgovornost je odstraniti sneg s strehe vašega rastlinjaka in ga zaščititi pred poškodbami.

Preden ga odstranite in zapakirate, se prepričajte, da je njegov rastlinjak popolnoma suh. To bo zmanjšalo tveganje za nastanek glivic in plesni. Rastlinjaka ne spakirajte ali razpakirajte pri temperaturah pod ničlo. S tem lahko poškodujete folijo.

Ne uporabljajte odprtega ognja, varilne opreme ali drugih virov vžiga znotraj ali v bližini rastlinjaka.

Garancija velja le za običajno uporabo v skladu s pisnimi navodili v priročniku. Garancija ne zajema običajne obrabe. Garancija ne krije škode, okvare, obrabe zaradi nepravilne uporabe, slabega vzdrževanja, napačne uporabe, neupoštevanja navodil za vgradnjo in nepooblaščenih sprememb ali neugodnih vremenskih razmer.